100 Idei pentru Viitorul Digital

Competiție de idei deschisă tuturor celor pasionați de inovare, tehnologii sau dornici să contribuie la societatea viitorului.

înregistrează-te

despre noi

Contribuim la conturarea unei viziuni pentru Viitorul Digital prin implicarea tuturor celor interesați: tineri, antreprenori, experți sau simpli cetățeni digitali - indiferent de vârstă. Împreună punem în valoare cele mai îndrăznețe idei care confirmă că România Digitală este România Europeană.

În anul în care sărbătorim Centenarul și ne pregătim de preluarea Președinției Consiliului UE, România are ocazia de a fi pe harta Liderilor Digitali contribuind activ la dezbaterile despre Viitorul Digital și Viitorul Europei.

Prin inițiativa 100 de Idei pentru Viitorul Digital dorim să punem în centrul atenției potențialul inovator al României și să identificăm cele mai valoroase idei în noua eră digitală, ce pot contribui la dezbaterile despre:

 • crearea unei Românii Digitale centrată pe cetățeni, inovație și creativitate;
 • pregătirile în sectorul digital pentru Președinția Consiliului UE, deținută de România între ianuarie-iunie 2019;
 • prioritățile digitale europene: propunând idei ce pot fi un punct de pornire în setarea Agendei Digitale post 2020.

Căutăm idei pentru 3 tematici majore: Inovare și creativitate, Societate și cetățeni, Tehnologii specializate. Află mai multe aici

100 idei pentru Viitorul Digital are loc la inițiativa comunității Digital Citizens Romania și își dorește să creeze un spațiu liber de exprimare și promovare a ideilor cu privire la oportunitățile și provocările digitale.

Participare:

 • Cine se poate înscrie?
 • Toate persoanele interesate – individual sau în echipă. Indiferent dacă ideea este nouă sau a mai fost promovată cu alte ocazii.

 • Cum se fac înscrierile?
 • Ideile vor fi înscrise pe platforma: 100IDEI.digitalcitizens.net, urmând ca selectarea celor 100 de idei să se realizeze în funcție de susținerea populară primită (voturi primite prin platformă, fiecare contributor fiind responsabil de a-și promova ideea).

 • Când se fac înscrierile?
 • Înscrierea online a ideilor va avea loc în perioada noiembrie-decembrie 2018.

 • Ce se va întâmpla cu ideile mele?
 • 1. Contributorii cu cele mai populare idei vor fi invitați la ceremonia de premiere din cadrul Forumului Viitorul Digital (București, 13 Decembrie), și după caz, pot fi invitați să le prezinte la evenimentele regionale Viitorul Digital, fie în persoană, fie printr-un scurt ptich video.

  2. Cele mai apreciate idei, alături de concluziile evenimentelor regionale Viitorul Digital (din Iași, Cluj și Timișoara) vor fi adunate în Manifestul pentru Viitorul Digital - o colecție de idei dedicată campaniei. Documentul urmează a fi transmis către instituțiile europene și naționale sau către alți actori relevanți, respectiv prezentate în alte evenimente similare (în prealabil se va cere acordul contributorilor).